Simit kebabı tarifi

BuYuCu

Ji Te Dur im
Yönetici
Co Admin
Katılım
Ağustos 22, 2016
Mesajlar
15,568
Puanları
93
Tepkime puanı
5,941
Görkemli Gaziantep mutfağının müthiş lezzetlerinden biri olan simit kebabını evinizde denemek ve sevdiklerinize mükellef bir sofra hazırlamak istiyorsanız, size harika bir tarifimiz var! Özünde, harlanmış kömür ateşinde pişirilen simit kebabını, elde olan imkanlarla fırınınızı kullanarak da kolayca hazırlayabilirsiniz. İşte püf noktalarıyla ağızda dağılan simit kebabı tarifi

5f92a347c03c0d0208b4e40a.jpg

Malzemeler



  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı ılık su
  • 700 gram dana kıyma (tek çekim kebaplık zırh kıyması)
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 buçuk çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 buçuk tatlı kaşığı nane
  • 2 diş sarımsak


HAZIRLANIŞI



Geniş bir yoğurma kasesinde bulguru ılık suyla karıştırın ve bulgurlar hafif şişene kadar bekleyin.


Bulgurlar şiştikten sonra spatula yardımıyla havalandırdıktan sonra kıyma, tuz, karabiber, kırmızı toz biber, nane ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip kıymayı çok ezmeden yoğurmaya başlayın.

Hazırladığınız bulgurlu kıyma harcını ıslattığınız şişlere ince ve eşit olacak şekilde köfteler halinde hazırlayın ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin.

200 derece ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.

Soğanlı sumak ve taze ekmekle servis edin, afiyet olsun...
 

BuYuCu

Ji Te Dur im
Yönetici
Co Admin
Katılım
Ağustos 22, 2016
Mesajlar
15,568
Puanları
93
Tepkime puanı
5,941
@EFTELYA birgün yaparsan banada gönder :D
 
Üst