Mısır Unlu Palamut

GüLARZU

Yönetici
Super Moderator
Katılım
Nisan 7, 2020
Mesajlar
2,476
Puanları
93
Tepkime puanı
536


Malzemeler:

  • 1 kilogram palamut
  • 1 demet taze soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 demet kıyılmış maydanoz
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için:
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1,5 çay bardağı ayçiçeği yağı

Yapılışı:

Dilim şeklinde kesilmiş palamutları mısır ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Kıyılmış taze soğanı zeytinyağında hafifçe soteleyin. Kıyılmış maydanozu, ezilmiş sarımsağı, sirkeyi, tuzu ve karabiberi ekleyerek karıştırın. Kızarttığınız balıkları harcın üzerine yerleştirin. 1-2 dakika daha pişirin. Servis yapın.
 
Üst