Kuzu Kol Sarma Tarifi

Özlem

Yönetici
Co Admin
Katılım
Ekim 30, 2014
Mesajlar
20,325
Puanları
93
Konum
Kapadokya
Tepkime puanı
1,947
1606216925261.png
Malzemeler
1 adet (1350 gram) Kuzu Kol

1 çorba kaşığı (40 gram) biber Salçası

1 çay bardağı çekilmiş Ekmek İçi

Yarım bağ (50 gr.) Maydanoz

3 diş (7 gram) sarımsak

Yarım çorba kaşığı (3 gram) kekik

3 çorba kaşığı (20 gram) sıvı Yağ

Biber, Tuz
Çiğ börek nasıl yapılır? Çiğ börek tarifi nedir? İşte MasterChef Eskişehir çiğ börek tarifi ve malzemeleri...Çiğ börek nasıl yapılır? Çiğ börek tarifi nedir? İşte MasterChef Eskişehir çiğ börek tarifi ve malzemeleri...
Hazırlanışı

Maydanozları ince ince doğrayın. Ekmek içini çekin, sarımsağı döverek ezin. Ekmek içi, maydanoz, sarımsak ve kekik birleştirilerek karıştırılır. Kuzu kolunun fazla yağlarını ve temizleyin ve kemiklerini çıkartın.

Kuzu kolunun fazla yağları temizlenir ve kemikleri çıkartılır. Kolun iç kısmına tuz, biber atın ve biber salçası sürün. Üzerine aromatik (tatlandırıcı) malzemenin hepsini serpin. Kolu silindir şeklinde sarın ve mutfak ya da kasap ipi ile iyice sarılarak bağlayın. Kol sarmayı az sıvı yağ ile yağladıktan sonra tepsiye yerleştirin. Tepsiyi fırına koyun ve fırını çalıştırın.

Pişmesine 15 dakika kala tepsiye 1 su bardağı su koyun. Bu su tepsinin yanmasını önler ve bu sıvıyı sos olarak da yemeğin üzerine dökebilirsiniz (isteğe bağlı).
Ayva Beğendi Tarifi

3 adet ayva

Aldığı kadar un

20 gram zeytinyağı

Karabiber

Tuz

2 dal taze kekik

Yapılışı:

Önceden fırınlanmış ayvayı, un kavrulduktan sonra ilave edin ve badem sütüyle tatlandırın. Daha sonra kaşar ve baharat ilave ederek kuzu etiyle birlikte servis edin.​
 

ArifÇ.

Özel Üye
Katılım
Ağustos 30, 2020
Mesajlar
8,924
Puanları
93
Konum
Bursa
Tepkime puanı
3,023
Dün akşam masterchef'te bunu hiç böyle yapmadılar ki
 
Üst