Kaymaklı Bademli Tavuk Yahnisi

Özlem

Yönetici
Co Admin
Katılım
Ekim 30, 2014
Mesajlar
20,325
Puanları
93
Konum
Kapadokya
Tepkime puanı
1,947
1606978506570.png
Malzemeler

150 gram tavuk bonfile

1 adet çarliston biber

1/2 adet kırmızı biber

60 gram mantar

4 adet arpacık soğan

1 diş sarımsak

5-6 adet çiğ badem

1 adet küçük boy domates

50 gram kaymak

1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

1/2 çay kaşığı tuz

1/3 çay kaşığı karabiber

3 dal maydanoz

Yapılışı

Kemiksiz tavuk bonfileyi iri küpler halinde doğrayın.

Mantarları ise ince ince dilimleyin.

Domatesleri de küp şeklinde kesin.

Kabuğunu soyduğunuz arpacık soğanları bütün olarak bırakın.

Renkli biberleri de ayıklayıp, çekirdeklerini çıkardıktan sonra küp şeklinde doğrayın. Sarımsağı ince ince kıyın.

Pişirme işlemi sonrasında ekleyeceğiniz maydanoz yapraklarını incecik kıyın.

Ilık suda beklettiğiniz çiğ bademlerin kabuklarını soyun.

Ayçiçek yağını derin bir tavada ısıtın.

Tavuk eti ve bademleri yüksek ateşte soteleyin.

Doğranmış sarımsakları ekleyip, karıştırın.

Ardından arpacık soğan, renkli biberler, mantar, tuz, karabiber ve domates küplerini katarak, soteleme işlemini sürdürün.

Son olarak kaymak ve doğranmış maydanoz yapraklarını ekleyin.

3 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.

Sıcak olarak, bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.

Afiyet olsun…

Püf Noktası:

Kaymağı ekledikten sonra pişirme işlemini kısa süre sürdürün.
alıntı​
 

Karma

Elmas Üye
Katılım
Eylül 7, 2015
Mesajlar
20,450
Puanları
93
Tepkime puanı
1,068
arpacık demek
bütün demek
 
Üst