sohbet odaları

Karpuz Tatlısı

GüLARZU

Kayıtlı Üye
Katılım
7 Nisan 2020
Mesajlar
141
Puanları
18
Tepkime puanı
21


Malzemeler:

Muhallebi için;


-Nar veya vişne suyu
-2 su bardağı nar suyu
-2,5 su bardağı su
-1,5 çay bardağı şeker
-1 çay bardağı nişasta + 1 yemek kaşığı nişasta

Sütlü kısmı için;

-3 su bardağı süt
-3 yemek kaşığı şeker
-3 yemek kaşığı nişasta
-1 yemek kaşığı un
-1 paket vanilya
-1 çay bardağı hindistan cevizi

Ispanaklı püresi için;

-1 su bardağı ıspanak püresi
-1 çay bardağı şeker
-2 yemek kaşığı irmik
-1 yemek kaşığı un
-2,5 yemek kaşığı nişasta
-1 su bardağı su

Süslemek için;
-Damla çikolata


Yapılışı:

-Bu tatlıyı herhangi bir kalıpta yapabilirsiniz.
-İlk önce nar suyundan yapılan muhallebiyi yapmaya başlayın. Muhallebi için olan tüm malzemeleri bir tencereye alın ve pişirin.
-Pişen muhallebiyi kalıbınıza aktarın.
-Daha sonra sütlü kısmı için süt, şeker, nişaşta, un, hindistan cevizi ve vanilyayı bir tencereye alıp pişirin.
-Soğumuş olan narlı muhallebinin üzerine dökün ıspanaklı muhallebiyi yapana kadar buzdolabında saklayın.
-Ispanaklı püresi için tüm malzemeleri yeniden tencereye alın ve pişirin.
-Ilıyan ıspanaklı muhallebiyi sütlü kısım üzerine dökün ve bir gece buzdolabında bekletin.
-Daha sonra ters çevirip üzerini damla çikolata ile süsleyin.
-Üçgen dilimleyip servis yapabilirsiniz.
 

Şuanda Bu Konuyu Görüntüleyenler (Kayıtlı: 2, Misafir: 6)

Üst