
İÇİNDEKİLER:
Not: Tek porsiyonluk
- Dana bonfile 150gr
- Domates 1 adet
- Sivri biber 1 adet
- Kapya biber 1 adet
- Sarımsak 2 diş
- Arpacık soğan 2 adet
- Tereyağ 1 yemek kaşığı
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- Pul biber
Ekmek Hamuru İçin
- Un 1 çay bardağı
- Tuz
- Su yarım çay bardağı
- Bonfileyi minik parçalar halinde doğruyoruz ve tavada mühürlüyoruz.
- Domates ve biberleri de aynı şekilde minik doğruyoruz.
- Sonra doğranan sebzelerle birlikte sarımsak ve soğanı tavaya ekleyip etlerle birlikte 2-3 tur çevirdikten sonra ocağın altını kapatıyoruz.
- Harcımızı güvecin içine alıyoruz ve üzerine tereyağ parçaları bırakıyoruz.
- Sonra ekmek hamurumuzu yoğurup hazır hale getirince, onu lavaş gibi ince ve yuvarlak açıyoruz.
- Güvecin etrafını hafifçe yağlayıp lavaşımızı üzerine kapatıyoruz ve açılmaması için iyice yapıştırıyoruz.
- 190 derecede 15 dakika pişiriyoruz.
Şimdiden herkese afiyet olsun.
alıntı