Gaziantep'te Yeni Lezzet Boruda Kadayıf

EFTELYA

Yönetici
Yönetici
Katılım
30 Ekim 2014
Mesajlar
17,343
Puanları
93
Konum
Kapadokya
Tepkime puanı
1,248
Gastronomi kenti Gaziantep'te, kadayıf ustası Serdar Urhan'ın, son günlerde ilgi çeken boru kebabından esinlenerek ortaya çıkardığı ve ‘boruda kadayıf' tatlısı yoğun ilgi görüyor.

Urhan, görüntüsüyle ve lezzetiyle dikkat çeken tatlının yapımında önce ince telli kadayıfı açıyor ardından, kadayıfın üzerine bol fıstık dökerek 2 metre uzunluğundaki boruya sarıyor.

Üzeri fıstık ezmesiyle tamamen kaplanarak közde pişmeye başlayan boruda kadayıfın üzerine son olarak şerbet ve yağı ekleniyor. Yaklaşık yarım saat pişen tatlı, müşterilere servis ediliyor.

Boru kadayıfını dünyada ilk defa kendisinin yaptığını ve çok güzel bir lezzetin ortaya çıktığını ifade eden Serdal Urhan, “Boruda kadayıfı, boru kebabından esinlenerek yaptık. Kadayıf, şeker, yağ ve fıstık malzemelerini kullanıyoruz. Kadayıfı tel tel açarak üzerine fıstık döküyoruz. Ardından fıstık ezmesi ile sarıyoruz ve köz ateşindeyken yağ ve şerbet ekleyerek hazır hale getiriyoruz. Müşterilerimizin ilgisi çok fazla. Gelip tatmak isteyen tüm müşterilerimizi bekliyoruz" dedi.

Boruda kadayıf yemeye gelen müşteriler ise sosyal medyadan gördükten sonra yerinde gelip yemek istediklerini ve çok lezzetli bulduklarını ifade etti.
1584534381342.png
1584534398419.png
1584534413786.png
1584534435265.png
1584534453443.png
alıntı​
 

Umay

Bronz Üye
Katılım
22 Eylül 2015
Mesajlar
3,339
Puanları
63
Yaş
27
Tepkime puanı
165
Nasıl canım çekti ama nasıl nasıl. Şu korona olmasaydı giderdim işte
 

Vague

Yönetici
Yönetici
Katılım
8 Şubat 2015
Mesajlar
7,763
Puanları
93
Konum
Land of Loony
Tepkime puanı
1,926
Değişik ve güzelmiş. Umarım o borular temizdir. Ama bir tatlı için gitmem oralara , zaten yemiyorum pek evde kendim yapıp şekerini az koyuyorum tatsız tutsuz yiyorum
 

No Pasaran

Özel Üye
Katılım
27 Mart 2013
Mesajlar
5,096
Puanları
93
Yaş
30
Tepkime puanı
565
Tedirgin olmasaydım eğer bu hafta sonu yemeye giderdim. Hoş, hangi dükkan olduğunu da bilmiyorum ama sorsam bulurdum muhtemelen. Antepte künefeci/kadayıfçı dendiğinde akla gelen belli başlı dükkanlar var. Özikizler, cumba, erçelebi, şehri antep, saraylı vs. başta geliyor. Her birine ayrı ayrı gittim. Bunların hepsinin ortak noktası Emek mahallesi-İbrahimli bölgelerinde bulunmaları ki muhtemelen bunu yapan sanatçı arkadaşımız da o bölgelerdedir. Tatlıya karşı aşırı düşkünlüğü olan biri olarak ilk fırsatta gideceğimi ilan ediyorum. -.-
 

f5

Bronz Üye
Katılım
20 Kasım 2014
Mesajlar
4,204
Puanları
63
Tepkime puanı
126
Çok güzel görünüyor.
Çinlilere de yemeklerden bir şeyler öğretsek de kurtulsak şu virüslerden.
 

Run

Özel Üye
Katılım
26 Mart 2019
Mesajlar
5,387
Puanları
93
Konum
Adana
Tepkime puanı
2,437
Gaziantep mutfak yönünden çok zengin, eğer bir kaç gün boş vaktiniz ve kilo sorununuz yoksa uğrayın, oradan gelirken Hatay ve Adana'ya da uğramak gayet güzel olur. Tabiki damak tadı önemli ama buralarda ki lezzetleri başka yerde bulmak zor.
 

Alavarez

Bronz Üye
Katılım
15 Şubat 2014
Mesajlar
5,052
Puanları
93
Yaş
28
Konum
Ankara
Tepkime puanı
1,333
Sunum terörü. Üzerinde eritilmiş çedar yok beğenmedim.
 

Yabani

Gümüş Üye
Katılım
10 Mayıs 2015
Mesajlar
5,263
Puanları
48
Yaş
34
Tepkime puanı
32
Bir günde dünya için birşey bulun beeeeah başlarım borunuza sonunuza bu şey işte aynı bhn laciverti
 

Şuanda Bu Konuyu Görüntüleyenler (Kayıtlı: 6, Misafir: 10)

Üst