Fırında Kuzu Tandır Tarifi

Özlem

Yönetici
Co Admin
Katılım
Ekim 30, 2014
Mesajlar
20,325
Puanları
93
Konum
Kapadokya
Tepkime puanı
1,947
1609270933242.png
Malzemeler

1 kg kuzu kol veya kuzu but
Birkaç tane defne yaprağı
Zeytinyağı
Karabiber
Kekik
Tuz

Yapılışı

Fırında kuzu tandırda ilk adım eti marine etmek. İlk önce eti bir kaba koyun. Kabın içine zeytinyağı, tuz, karabiber, kekik ve defne yapraklarını koyun. Etin 2 saat dinlenmesi için buzdolabına koyun.

2 saat sonunda eti buzdolabından çıkarın. Eti tepsiye koyun.

Eti marine etmede hazırladığınız sosu da etin üzerine koyun.

Daha sonra buharlı fırını 100 dereceye ayarlayıp 2,5 saat eti pişirin.

Eğer buharlı fırınınız yoksa eti pişirdiğiniz tepsiye su koyup da pişirebilirsiniz.

2,5 saat sonunda etiniz pişince fırından çıkarın.

Etten parçalar koparıp servis edebilirsiniz.
alıntı​
 

Bahtiyar

Webmaster
Katılım
Nisan 22, 2019
Mesajlar
6,201
Puanları
93
Konum
Antakya
Tepkime puanı
2,877
Sadece dana eti yiyebilirim. Kuzu eti falan bana gelmez. Kokusuna bile tahammul edemiyorum. Zorla yedirmeye kalksalar kan cikar, o derece.

Dana etinden bir yemek yapin abi, icine bir parca kuzu eti koyun onu cikarip size gosterebilirim.
Kuyruk yagi, kuzu eti, sakatat. Bunlari seven hatun ile evlenmem mesela. Sevgi en son zaten. Veya en son da degil.
Tesekkurler.
 
Üst