Fantuni Tarifi

Morfinyus

Bronz Üye
Katılım
Nisan 20, 2015
Mesajlar
2,695
Puanları
93
Yaş
26
Tepkime puanı
1,365


İçindekiler


  • Yarım kg bonfile (tranç veya tavuk da kullanabilirsiniz.)
  • 3 soğan
  • 3 kapya biber
  • 9 tane tatlı sivri biber
  • Yarım ceviz kadar zencefil
  • 4 çorba kaşığı fındık yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
KÖZ DOMATES VE BİBERLİ ACI SOS

  • 2 domates
  • 4 acı kırmızı biber
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
ÇOBAN SALATA

  • 1 domates
  • 2 çengelköy salatalık
  • 1 küçük soğan
  • 2 sivri biber
  • 4 dal maydanoz
  • 2 dal nane
  • 2 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı tuz

  • 5 çorba kaşığı süzme yoğurt
  • 6 tane lavaş


Yapılışı:

  • Köz domates ve biberli acı sos için ilk olarak döküm ve geniş bir tavada 2 domates ve 4 acı kırmızı biberi yaklaşık on dakika közleyin.
  • Ardından kabuklarını soyup mutfak robotuna alın. 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve ağız tadınıza göre tuz ekleyip püre olana kadar çekince sosunuz hazır.
  • Fantuni için 3 soğanı bir parmak kalınlığında, halka halka doğrayın.
  • 9 tatlı sivri biberi kalın halkalar halinde doğrayın. 3 kapya biberi de uzun şeritler şeklinde doğrayıp şeritleri ortadan ikiye kesin.
  • Yarım kilo bonfileyi uzun şeritler halinde doğrayın. Etleri tantuniden kalın ama fajitadan da ince doğrayın.
  • Sıcak olan döküm tavaya 2 çorba kaşığı fındık yağı ekleyip üzerine doğranmış etlerin yarısını ilave edin. Birer tutam tuz ve karabiber ile birlikte kahverengileşene kadar yaklaşık bir dakika kavurun.
  • Ardından etleri kenara alıp tavaya halka şeklinde doğranmış soğanları ekleyin ve soğanları da kahverengileşene kadar birkaç dakika kavurup etlerin yanına alın.
  • Soğanların ardından tavaya tekrar 1 çorba kaşığı fındık yağı ve etlerin kalanını ilave edip kavurun.
  • Etleri yine tavadan alıp bu kez biberleri ekleyin ve aynı şekilde yer yer kahverengileşinceye kadar kavurun. Etleri, soğanları ve biberleri kavururken tuz ve karabiber ilave etmeyi unutmayın.
  • Yarım ceviz büyüklüğünde zencefilin kabuğunu tatlı kaşığının ucuyla soyup biberlerin üzerine rendeleyin.
  • Fantuninin yandaşları için bir kâseye 5 çorba kaşığı süzme yoğurt koyun. Çoban salata için, 1 domates, 2 çengelköy salatalık, 1 küçük soğan, 4 dal maydanoz ve 2 dal naneyi ince ince kıyıp karıştırın. Üzerine, ikişer çorba kaşığı nar ekşisi ve zeytinyağı dökün. Birer çay kaşığı sumak ve tuz serpip karıştırın. Çoban salatayı da bir kâseye koyun. Son kâseye de hazırladığınız köz biberli acı sosu ekleyin.
  • Servis ederken, etleri son bir kez ısıtın ve etlerin üzerine de zencefil rendeleyin. Tavanın altına soğan ve biberleri birbirlerinden ayrı olacak şekilde koyun. Üzerine etleri yerleştirin ve cızırtısı üzerindeyken sofraya götürün. 5 duyuya hitap eden fantuniyi tantuni gibi, soslarıyla birlikte dürüm yaparak afiyetle yiyin!
Kaynak: Refika
 

Ekli dosyalar

  • 1605790202449.png
    1605790202449.png
    332 KB · Görüntüleme: 1

Karma

Elmas Üye
Katılım
Eylül 7, 2015
Mesajlar
20,450
Puanları
93
Tepkime puanı
1,068
müsait bi zamanda
fantuni yiyelim
 
Üst