Abant Kebabı Nasıl Yapılır

Özlem

Yönetici
Co Admin
Katılım
Ekim 30, 2014
Mesajlar
20,325
Puanları
93
Konum
Kapadokya
Tepkime puanı
1,947
1610625122691.png

Malzemeleri

3 adet patlıcan
5 yemek kaşığı zeytinyağı
200 gram dana eti
1 adet kuru soğan
2 adet yeşil biber
1 diş sarımsak
4-5 adet mantar
2 adet orta boy domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber

Yapılışı

Patlıcanları boydan ikiye kesin. Kesik yerlerini zeytinyağıyla yağlayıp tuzlayın. Fırını 220 dereceye ayarlayıp patlıcanları fırında yarım saat kadar pişirin. Dana etini küçük kuşbaşı doğrayın. Soğan, sarımsak, biber, mantar ve domatesleri de yemeklik doğrayın. Zeytinyağını tavada kızdırıp etleri yağda kavurun. Ardından soğan, biber ve sarımsağı ilave edin ve kavurmaya devam edin. Mantarları da tavaya ekleyip kavurun. Son olarak domatesleri ilave edin ve 5 dakika daha pişirin. Tuzunu ve baharatlarını da eklediğiniz harcı ocaktan alın. Pişirdiğiniz patlıcanların içlerini çatalla ezip hazırladığınız harçla doldurun. Fırının sıcaklığını 200 dereceye düşürüp patlıcanları yeniden fırına verin. 20 dakika daha pişirdikten sonra üzerine kaşar rendesi serpin. Yeniden fırına verip kaşarların kızarmasını bekleyin. Sıcak servis edin.​
 

Karma

Elmas Üye
Katılım
Eylül 7, 2015
Mesajlar
20,452
Puanları
93
Tepkime puanı
1,069
patlıcanlı yemekleri severim
 
Üst